Høstens turer og kurs

Bildet er tatt i midten av september på fjellet "Blåmannen" over Bergen.
Bildet er tatt i midten av september på fjellet "Blåmannen" over Bergen. Foto: Bernt Ove Moss

 Høstens turer og kurs begynner å fylles opp, så ta en titt og meld deg på, eller bruk turbeskrivelsene som inspirasjon til turer i egen regi. 

TURER FOR VOKSNE

Toppturer og hyttekos i Stølsheimen
Dato: 20.-22. september
Ta med helgekosen til Stølsheimen! Vi tar turen til Solrenningen. Stien inn til denne hytten er kort (6,6 km) og godt tilrettelagt langs Stølsvatnet med klopper og steiner uten bratte stigninger. Vi kan derfor fylle sekken godt opp med godsaker. På lørdagen blir det en tidlig start og en lang topptur, i nydelig høyfjellsterreng, til Kleivfjellet, med utsyn over Stølsheimen og Sognefjorden. Vel hjemme på Solrenningen lager vi i stand til et velfortjent festmåltid. Søndagens tur følger ruten til Norddalshytten og tar av til venstre ved Åsabotnen og ned til demningen ved Stølsvatnet. Les mer og meld deg på her.

 Mjølfjell-Vesete-Fallet-Ulvik
Dato: 22. september
Dette er en fjell til fjord- tur som byr på flotte og varierte naturopplevelser. Turen starter ved Mjølfjell stasjon og går videre inn Vesetedalen før vi går relativt bratt ned Fallet mot Hardangerfjorden og Ulvik.
Les mer og meld deg på. 

Se alle våre overnattingsturer og dagsturer for voksne​​​​

Kurs: klatring, Brekurs, kajakk

Fine klatrevegger på Sotra ved Bergen.
Fine klatrevegger på Sotra ved Bergen. Foto: Erik Sundström

ORIENTERINGSKURS

28. september: Kart- og kompasskurs
29. september: Kart- og kompasskurs

Blir du med på kajakk-kurs?
Blir du med på kajakk-kurs? Foto: Ronny Riise

Fjellsport

Søker du turer som går utenfor allfarvei, er litt lengre, litt brattere og gjerne litt luftigere. Da bør du ta en titt på Fjellsportgruppas turer fremover. 

Klatresamling på Bolstadøyri
28.-29. september
Denne helgen samles vi for bryne oss på rutene på Bolstad. Vi samles i felles teltleir og sosial hygge på lørdag kveld og sover over til søndag sånn at vi er tidlig på an i veggen søndag. Bolstad har fine ruter både for sport, trad og aidklatring, og rutene ligger i solveggen:) Les mer og meld deg på.

Bresamling
Dato: 4.-6. oktober
I år som i fjor samler vi breinteresserte fjellsportere for en helg med lek og moro i blåisen. Vi tilpasser turmålet til været, men det blir enten Folgefonna (f.eks. Buerbreen) eller Jostedalen.
Les mer og meld deg på.  


Se hele turprogrammet til DNT Fjellsport Bergen

Ungdom 

DNT ung Bergen på tur i Molladalen
DNT ung Bergen på tur i Molladalen Foto: Fredrik A. Kaada

Vi har et fantastisk tilbud av turer og aktiviteter for ungdom. Alt ifra klassiske og enkle skiturer inn til en selvbetjent hytte, topptur til Skålatårnet, grillings and chillings, onsdagsklatring, kitekurs, turer til fots og padling på vannet, eller bli med på coasteering og hoppe i havet! 

 Solnedgangstur til Kiellandbu (19-30 år)
Dato: 28.—29. september
Legg fra deg bøkene, pakk sekken og bli med oss på utflukt til Kiellandbu! Denne helgen drar vi til Bergsdalen for et påfyll med natur og friluftsglede i en hektisk studiehverdag. Er vi heldig kan vi sitte i hytteveggen og nyte solnedgangen og en stjerneklar himmel etter en fin turdag. Les mer og meld deg på. 

Topptur til Oksen i Hardanger
Dato: 14.—15. oktober
Bli med oss denne helgen på tur til Oksen i Hardanger! Oksen i Hardanger er kjent for å ha noe av den beste utsikten i området. Toppen er 1 241 moh og har panoramautsikt over hele Hardanger, Folgefonna, Vossefjellene, Hardangervidda og Hardangerjøkulen. 
Les mer om turen og meld deg på her.

Surfetur til Stadt (19-30 år)
Dato: 3.—6. oktober
Vil du lære deg å surfe? Vi i DNT ung Bergen gir DEG muligheten til å oppleve Norges svar på Hawaii. Det hele finner sted langhelga 03.-06. oktober på Stadt, et av landets fineste strender. Bli kjent med friluftsglade ungdommer og bli med på en minnerik tur. Denne turen passer for absolutt alle som har lyst å prøve seg på surfing. Les mer og meld deg på her

Kosetur til Gullhorgabu
Dato: 19.—20. oktober
Bli med på en koselig tur til Gullhorgabu i Bergsdalen. Vi følger militærveien forbi runetavlene, og videre til Gullhorgatjørn. Det sies at Gullhorga, et gullalter fra vikingtiden fortsatt finnes i dypet av tjørnet... Ta med dykkerutstyr, kanskje finner vi skatten :-)
Les mer om turen og meld deg på her.

​​​​​​​Sjekk ut alle turene for ungdom her.

barn og BARNEfamilier

Familietilbudet vårt er mangfoldig, og det vil være nesten umulig å ikke finne noe for enhver smak. Bli med på turer i ditt nærmiljø, som trilletur, kveldsmattur, eller hyttetur i fjellet, blåbærtur, kart og kompasstur, skøytetur, kveldsmattur, klatretur, fjelleir, edderkopptur, eller coasteering. Du blir nesten nødt til å ta en titt!

Oversikt over turer og aktiviteter for barn og barnefamilier.

Turer i nærmiljøet & gjennom hele året

Vi har et turtilbud til alle aldre. Noen turer går i raskt tempo og noen går i rolig tempo. Dette er vårt hverdagstilbud. Her kan du bli med på tur gjennom hele året. 

Byfjellstrimmen
En ypperlig mulighet til å bli kjent med nye turområder og nye mennesker. Byfjellstrimmen er for deg som ønsker et uforpliktende og sosialt turtilbud i bynære områder  i rolig og middels/raskt tempo. Oversikt over turer i Byfjellstrimmen fremover.

Aktiv til 100
Aktiv til 100 er et turtilbud som består av ekstra lette turer med fast oppmøtetid og –sted. Det legges stor vekt på et sosialt og inkluderende fellesskap. Oversikt over turene i Aktiv til 100.

TiTur Bergen - 2018
Ikke glem TiTur18 i Bergen. 10 flotte turer valgt ut med omhu av våre mest ivrige turgåere. Ta med deg turkortet og finn svar på spørsmålene. Lever kortet til oss og du får en liten premie. Du blir også med i trekningen av en flotte premier. Alle turene er beskrevet i detalj og lagt ut med gps sporing på UT.no. Les mer om TiTur Bergen her og sjekk ut de flotte turene på ut.no her.

Seniorgruppen i Bergen
Frisk luft, natur, hyggelig selskap og tre flotte turer til godt voksne hver uke. Hold deg sprek med seniorgruppen. Her finner du turprogrammet til seniorgruppen.

Trilleturer og bæreturer for de minste - se turprogrammet fremover for trilletur og bæretur her.

DNT Tilrettelagt
Vi tilrettelegger aktivitet for deg med en fysisk funksjonsnedsettelse, eller for deg som har en utviklingshemming.

Aktiviteter og turer i våre Lokallag
Våre 16 lokallag tilbyr aktiviteter og turer til alle aldersgrupper i sine turområder, men også lengre avgårde. For å finne turprogram og tilbud i ditt nærområde besøk lokallagenes egne hjemmesider, eller gjør et søk i vår totale aktivitetsoversik.

Utsyn frå Blåmanen mot Ulriken. Løvstakken. Bergensdalen mot sør.
Utsyn frå Blåmanen mot Ulriken. Løvstakken. Bergensdalen mot sør. Foto: Nicolas Rodriguez

Annonse

Skrevet av Birgithe Roald 11. september 2019