Høsttur til Rispingen

Utsyn mot Stanghelle og Velfjorden.
Utsyn mot Stanghelle og Velfjorden. Foto: Torill Refsdal Aase

Rispingen er populært turmål hele året. De fleste går opp fra Båtaleitet ovenfor Bruvik, men det er også mulig å kjøre til Blomdal og parkere der. Folk som overnatter på turlagets hytte Træet, har kort vei til Rispingen. Turen til Rispingen er vel 10 km tur/retur i lettgått høyfjellsterreng, og passer for alle, inkludert spreke barn. 

Turgåer på vei mot Rispingen, østsiden av  Osterøy.
Turgåer på vei mot Rispingen, østsiden av Osterøy. Foto: Torill Refsdal Aase

Fra Bergen er det enklest adkomst via broen, men man kan også ta fergen til/fra Valestrand/Breistein og få se litt mer av den vakre øyen. Turen langs den smale veien mot Bruvik er en opplevelse i seg selv, likeledes videre opp svingene mot Båtleitet der du parkerer. Infotavle. Følg skilt mot Rispingen og Olsnesnipa. Litt lenger oppe skiller disse stiene lag, skiltet. Ta gjerne turen bortom Olsnesnipa, da ser du også rett ned mot Vaksdal. 

Turen til Rispingen er mye brukt, og det er tydelig sti i terrenget. Forøvrig er den svakt merket over bjergene, og ellers godt vardet. Når man kommer opp mot Skarvenipa går stien ut langs kanten, er det mektig utsikt over Sørfjorden og Veafjorden og kjente fjellområder i øst. 

Fra toppen er det vidt utsyn. Man ser Osterfjorden og videre ut mot skjærgården, og havet i vest, og like under ligger Storavatnet, med friluftsområde i nord. Ta med kikkert så er det lettere å peile alt du ser!

Turen tar 4-5 timer, beregn fem timer slik at du får tid til å pauser og se på utsikten. God info om turen også på ut.no.

Flott, gammel varde under Raudskredbruna langs stien mot Rispingen.
Flott, gammel varde under Raudskredbruna langs stien mot Rispingen. Foto: Torill Refsdal Aase
Utsyn fra toppen, mot nordvest.
Utsyn fra toppen, mot nordvest. Foto: Torill Refsdal Aase

Klikk her for å skrive tekst.

Annonse