Barnevennlig familietur til Målsethytta

Foto: Linn Senneset

Barnevennlig skitur, med overnatting, på Målsethytta på Vikafjellet. 

Ønsker du ta med hele familien på skitur inn til en hytte, men synest det blir litt kavete og litt for langt å gå med hele gjengen? Vel, her er en unik mulighet til å oppleve skitur inn til en hytte, med overnatting, i helt barnevennlig stil. 

Målsethytta ligger flott til ved Målsetevatnet på østsiden av Vikafjellet. Du parkere ved Rv 13, suser litt over 1 km nedover til hytten ved vannet. Den korte veien inn til hytten gjør det helt perfekt for de små å gå på ski selv. Eller bli dradd i pulk. Eller ake på kjelke. 

Hovedhytten har 24 sengeplasser, mens Vetlehytta (sikringsbua) har 6 senger, som er perfekt for en familie. Hytten driftes av Vik Turlag, og er låst med DNT-nøkkel. Hytten har innlagt strøm og kjøleskap (luxus!). Hytten har ikke innlagt vann, så da er det snøsmelting som gjelder (hvis en ikke velger å ta med vann, som går greit på en så kort tur). Husk at du må booke på forhånd no i disse Covid-19 tider.

Rundt hytten er det flere turmuligheter, både til mindre topper eller andre utflukter. Men det er også veldig kjekt å leke, ake og lage hopp i området rundt hytten. 

Du får en sikkelig høyfjellsopplevelse, men uten å måtte gå i timesvis, så det er helt gjennomførbart for de som vil ha lavterskel. Gjør drømmen virkelig :) God tur.

Kakao utenfor Vetlehytta
Kakao utenfor Vetlehytta Foto: Linn Senneset

Klikk her for å skrive tekst.

Ved broen
Ved broen Foto: Linn Senneset
Foto: Ståle Skjemstad
Utsikt Målsetevatnet
Utsikt Målsetevatnet Foto: Linn Senneset

Annonse

Skrevet av Linn Senneset 10. februar 2021