Gratis deltakelse i turlaget

Newton Camp, DNT Ung, oktober 2016.
Newton Camp, DNT Ung, oktober 2016. Foto: Andre Marton Pedersen

Bergen og Hordaland Turlag ønsker alle barn og unge hjertelig velkommen til felles friluftsopplevelser. 


Barnas Turlag

Barnas Turlag arrangerer turer som er spesielt planlagt og tilrettelagt for barn og barnefamilier. Vi har et variert og spennende turprogram gjennom hele året. Turene er lagt opp som fellesturer med turledere. For de eldste barna har vi noen aktiviteter uten foresatte, men der foresatte er med har man ansvar for egne barn under hele turen. Det forventes at alle voksne hjelper til med praktiske gjøremål som matlaging, aktiviteter, rengjøring etc. 

Barnas Turlags målsetning er å få flest mulig barn til å oppleve gleden ved å drive friluftsliv og bli glad i naturen. På våre turer finner barna nye turvenner som gjør at "motoren" holdes i gang lengre og turen blir kjekkere. Voksne utvider vennekretsen og blir kjent med andre familier med felles interesser.


DNT ung

DNT ung er for ungdom mellom 13-30 år (uten foreldre).

Vi har mange spennende turer gjennom året, ta en titt i programmet og bli med på tur! 

Turene er delt inn i  forskjellige aldersgrupper. Turene er alt fra korte og enkle turer i nærmiljøet, til lengre og brattere turer i fjellheimen. DNT ung Bergen arrangerer blant annet hytte til hytte-turer, kitekurs, surfeturer og Vidden by night. 

Hver onsdag har DNT ung 16-26 år klatring fra kl. 16.30. Sted varierer, så følg med på facebook DNT ung Bergen. (foreløpig pause i klatregruppa pga Covid 19). En gang i måneden arrangeres det månedens båltur og dette er det gratis å være med på. 

Våre friluftsaktiviteter skal være for alle, uavhengig av økonomisk situasjon.          


Aktivitetskortet i Bergen kommune

Bergen og Hordaland Turlag er med i Bergen kommune sin ordning "Aktivitetskortet". Barn og unge (mellom 0-17 år) i Bergen kommune som har dette kortet får gratis deltakelse på alle våre aktiviteter. Aktivitetskortet distribueres gjennom NAV og Introduksjonssenteret for flyktninger. 

Hvordan bruke Aktivitetskortet? 

  • Send e-post:

Sjekk turprogrammene våre for å se hvilke turer vi tilbyr. Send deretter e-post om hvilke turer barnet vil delta på til linn.senneset@dnt.no for turer med Barnas Turlag eller rune.mo-bjorkelund@dnt.no for turer med DNT ung. Det må legges ved bilde av Aktivitetskortet til barnet, med synlig navn og løpenummer.

  • Eller kom innom oss i Tursenteret og få hjelp:

Ta med Aktivitetskortet til Tursenteret vårt i Tverrgaten 4-6 (Marken) og vis kortet. Der vil vi hjelpe dere med påmelding. Du vil få påmeldingsbekreftelse på e-post etter dette.


PS! Siden det er begrenset med plasser på turene, er det "Førstemann til mølla-prinsippet" som gjelder.
Retningslinjer for aktivitetskortet finner du på her på Bergen kommune sin nettside.


Flere muligheter - NAV sin fritidstilskuddsordning

Dersom barnet ikke har krav på "Aktivitetskortet"så kan man sjekke ut muligheten for å søke på NAV sin fritidstilskuddsordning. Får man godkjent søknaden sin kan man få dekket utgifter til for eksempel innmelding, kontingent, utstyr og reiser tilknyttet aktivitetene. Les mer om dette på Bergen kommune sin nettside.

Bor du i andre kommuner enn Bergen kan det hende din kommune har egne ordninger du kan benytte deg av. Ta gjerne kontakt direkte med kommunen eller med lokallaget der du bor.Ta ellers kontakt på e-post til sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no eller tlf. 553 35 815 dersom du har spørsmål.