Bli med på tur med til topps

Foto: André Marton Pedersen

Bergen og Hordaland Turlag & Røde Kors Bergen samarbeider om den internasjonale turgruppen "Til Topps". Velkommen med på tur!

HVA ER TIL TOPPS?

"Til Topps" er et nasjonalt integreringsprosjekt, hvor turgrupper med folk fra hele verden som bor i Norge møtes og går turer sammen.

Vi går turer i fjellene rundt Bergen. Alle er velkommen, og tilbudet er gratis. Du møter hyggelige mennesker og får god trening i å snakke norsk. Ta med litt å spise og drikke. Turene varer ca. 3–4 timer. De lette og korte turene varer 2–3 timer. I tillegg har vi noen andre aktiviteter i tillegg til turer.

Til Topps arrangerer turer hele året, både egne turer og sammen med Bergen og Hordaland Turlag sitt turtilbud "Byfjellstrimmen".

HVOR MØTER JEG?

Følg med på vår egen Til Topps-side på Facebook for å se hvor turen starter. De aller fleste turene starter ved Den Blå Steinen kl. 17:30 i ukedager og 10:30 lørdag/søndag, om ikke annnet er oppgitt. Du kan også kontakte oss dersom du har spørsmål om dette, se kontaktinfo nederst på siden.

HVEM ER TURENE FOR? 
De er for alle, både flerkulturelle og norske som har lyst til å være med. 

Særlig for de som har lyst til å:

•Lære og øve på å snakke norsk

•Treffe nye folk fra forskjellige nasjoner

•Lære om turkultur i Norge

•Bli kjent med fine steder å gå på tur i

•Fysisk aktivitet og frisk luft
​​​​​​​
LÅNE KLÆR OG SKO
Røde Kors har klær og utstyr som du kan låne når du går med Til Topps. Frivillige tar med ekstra hodelykter og brodder, lue, sokker, votter. Ta kontakt med Åse Aune Endresen dersom du ønsker å låne klær: Tlf: 90771255 eller e-post asend@online.no


NOEN AKTIVITETER KREVER PÅMELDING
Skidager, 7-fjellstur og overnattingstur i juni krever påmelding. Påmelding til disse turene vil skje på Facebook. Om du ikke har Facebook kan du ringe aktivitetsleder Anne Charlotte på tlf. 40063073. Dropptur betyr at hvor turen skal gå bestemmes noen dager før.

HVORDAN ER TURENE? ER DE LETTE ELLER KREVENDE?
Vi bruker symboler (sko) for å vise om turene er lette, middels eller krevende. I brosjyren ser du disse symbolene på hver tur. Eksempel: dersom du vil være med på lett tur, velg tur med 1 sko. Vil du være med på krevende tur, velg tur med 3 sko.

Kontaktinformasjon:

Sigrid Kvåle Myksvoll

Prosjektleder i Bergen og Hordaland Turlag

Tlf. 553 35 815

E-post: sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no

Anne Charlotte Valaker Bruheim

Aktivitetsleder i Til Topps

Mob. 400 63 073

E-post: lottebruheim@gmail.com


Takk til vår samarbeidspartner "Bypsykologene": https://bypsykologene.no/ ​​​​​​​
Takk til Bergen kommune, Hordaland Fylkeskommune for økonomisk støtte.