Tilrettelegging av stier i Byfjellene

Bynær dugnadsgruppe går over stier og skilt i Byfjellene i Bergen og områdene rundt
Bynær dugnadsgruppe går over stier og skilt i Byfjellene i Bergen og områdene rundt Foto: Dan Jørgen Sørheim

Har du lyst å forbedre stiene i Byfjellene?

Bergenserne bruker naturen og Byfjellene som aldri før og nå ønsker vi å forbedre stinettverket for å hindre slitasje, og sørge for at naturbruken og fotavtrykkene våre er bærekraftig i fremtiden.

Vi er nå 36 frivillige som ønsker flere velkommen til å bli med i vår bynære dugnadsgruppe for tilrettelegging og vedlikehold av Byfjellene og friluftsområdene rundt som per dags dato ikke dekkes av eksisterende dugnadsgrupper, lag eller foreninger. Oppgavene består av alt fra rydding av vegetasjon, klopping og steinsetting til å bistå Bymiljøetaten og Byfjellsforvalteren med skilting og vedlikehold av eksisterende ruter og andre forefallende oppgaver. Dugnad kan organiseres i lag eller individuelt, alt etter hva man foretrekker.

Vi har sporadiske oppdrag og fast dugnad hver torsdag hvor vi veksler mellom dugnad på kveld og dagtid annenhver uke.
Ta kontakt med dan.jorgen.sorheim@dnt.no om du ønsker å bli med eller mer info om hva vi driver med. Her er ALLE velkommen :)

Urbane nærturer - vil du bli rutefadder?

Har du lyst å vise fram din bydel og dele «ukjente perler» der du bor? Liker du å formidle natur- og kulturhistorie eller annen kunnskap om spennende plasser? Da er rutefadder noe for deg. Turlaget skal nå kartlegge urbane nærturer i Bergen kommunes åtte bydeler. Urbane nærturer er rundturer på skogsvei, grus og asfalt, ca. 6-8 km i lengde, og rundt to timers gangtid. 

Vi ønsker med dette å skape et tilbud for å fremme folkehelse for alle som av ulike årsaker foretrekker å gå på enklere turer i urbane strøk. Nå søker vi etter rutefaddere som brenner for inkludering og mangfold og som ønsker å ta eierskap til et eller flere ruteforslag i sin bydel. Les mer her.

Annonse

Send e-post til prosjektansvarlig for bynært friluftsliv Dan Jørgen Sørheim: dan.jorgen.sorheim@dnt.no,
​​​​​​​eller ring 930 07 183 for en uforpliktende prat og mer informasjon.